Text Size
Wednesday, December 12, 2018
Top Tab Content
FOTON Blandade Foton Midsommarfjället

Välkommen till fotosidan Midsommarfjället

Midsommarfjället

Midsommarfjället

Från Norråker kan man se Midsommarfjället, landskapet Ångermanlands högsta berg på 742,7 m över havet.


Danielstjärnen

Danielstjärnen

Då man färdas på skogsbilsvägen upp mot Midsommarfjället, passerar man Danielstjärnen som ligger knappt 100 m från vägen. Tjärnen har inplanterad röding, och är en bra pimpeltjärn under vintern. Även sommartid från slutet av maj och kanske in i början av juli innan vattnet har blivit för varmt, så går det att få en och annan fin röding på spinn.


Björnungar

Björnungar

Som många kanske vet så är ju björntätheten här i norra Jämtland/södra Lappland bland de högsta i landet. Björnar har tex setts bara 100 m från min sommarstuga i Norråker, och själv fick jag se björnspillning endast 30 m från sommarstugan i juni 2007. Men trots den höga björntätheten så ska man ha tur att få se en björn, eftersom de har bra koll på oss, och håller sig på avstånd. Men efter att ha testat fiskelyckan i Danielstjärnen som ligger precis intill bilvägen upp mot midsommarfjället hade jag denna dag i slutet av juni 2007 turen att hinna få fram kameran och ta kort på de här två björnungarna, som kom ut på vägen precis när jag skulle starta bilen och åka därifrån.


Start av vandringsleden

Gångledens start till Midsommarfjället

Vid vägs ände några hundra meter från Nedre Granbackstjärnen startar gångleden upp till Midsommarfjället.


Nedre Granbackstjärnen

Nedre Granbackstjärnen

Efter några hundra meters vandring passerar man Nedre Granbackstjärnen. Här finns möjlighet att få öringar oftast på 3 - 5 hg.


Gamla stora granar

Gammelgranskog

När man passerat myren vid Nedre Granbackstjärnen kommer man in i skogen som till stor del består av stora gamla granar..


Björnspillning

Björnspillning

Som sagt vad björntätheten är stor i området. Vilket denna ansenliga mängd björnspillning kan antyda. Den låg nämligen mitt på stigen upp mot Midsommarfjället när jag var på väg dit upp i slutet av juli 2007.


Bord med bänkar

Rastplats

Efter att ha vandrat drygt 2/3 upp till Mdsommarfjället finns denna rastplats med möjlighet att slå sig ned och pusta ut samtidigt som man kanske beundrar utsikten.


Midsommarfjällets raststuga

Raststugan på Midsommarfjället

En bit från toppen av Midsommarfjället finns det en liten raststuga där man kan stanna till och fika och kanske skriva några rader i gästboken.


Midsommarfjällets topp

Midsommarfjällets topp

Efter att ha vandrat leden förbi Nedre Granbackstjärnen, genom storvuxen granskog och några små myrar är man efter en knapp timmes gångtid uppe på Midsommarfjällets topp. Midsommarfjället med en höjd av ca 743 m över havet är det högsta berget i landskapet Ångermanland. Här har man en strålande utsikt där man bla ser Tåsjön och den mindre sjön Bunksjön.


Midsommarfjället med utsikt mot Tåsjön

Utsikt mot Tåsjön

Riktar man blicken mot sydost , så kan man bla se Tåsjön.


Midsommarfjället med utsikt mot Bunksjön

Utsikt mot Bunksjön

Riktar man blicken mot sydost, så kan man bla se Bunksjön.


Midsommarfjället med utsikt mot Borgafjällen

Utsikt mot Borgafjällen

Riktar man blicken mot nordnordväst, så kan man bla se Borgafjällen med Borgahällan.


Midsommarfjället med utsikt mot Stensjön

Utsikt mot Stensjön

Riktar man blicken mot nordväst, så kan man bla se Stensjön och Nåsjön.


Bottom Tab Content
Developed By Powered By
© Copyright Norråker.se