fredag 15 oktober 2021

Stensjön 23 juli 2013

Efter ett antal fisketurer till Stensjön med tämligen klen fiskelycka tidigare i sommar, var det nu dags att försöka testa fiskelyckan igen. Vädret var nu betydligt behagligare än vad det varit under de första tre veckorna i juli. Den kyliga väst- till nordvästvinden med lokala regnskurar var nu ersatt med en nordostlig vind och 22oC.

Mina fisketurer till Stensjön brukar oftast bara vara några timmar sen eftermiddag tidig kväll beroende på hur ofta det nappar. Så också den här gången. Efter ca 20 minuters gångväg längs en gångstig fram till bäckviken i Stensjön kom jag igång med fisket ca 17:10. På stigen upp mot Stensjön hade jag då passerat en rejäl björnspillning som låg mitt på stigen. En spillning som antyder att jag befinner mig i ett av de områdena i landet där det finns mest björn.

 

Stensjön den 14 juli 2012

Så var det då dags att göra ytterligare ett besök vid en av mina favoritsjöar inom Sjougdälvens kfo, vad gäller fångst av öring av portionsstorlek. Jag har tidigare denna sommar besökt denna något svårfiskade sjö vid tre tillfällen, nämligen den 21 juni då jag fick 4 st öringar, den 2 juli då jag fick 7 öringar och den 9 juli då jag fick 2 öringar. Att utforska denna sjö för att utröna var man ska befinna sig för att ha störst möjlighet att få bra fångst beroende på vindriktning låter sig inte göras då det är en relativt stor sjö. Jag brukar därför oftast nöja mig med att gå upp till sjön och stationera mig vid bäckviken, där sjön har sitt utlopp genom Stensjöbäcken. Där har man samtidigt tillgång till ett vindskydd på vardera den västra respektive östra sidan av viken.