Välkommen till fotosidan Norråker

 

Björnskylt

Varning för björn! Nja det är väl en stor överdrift. Men det händer ibland under våren/försommaren att en och annan björn kommer in i byn för att äta färskt gräs. Har man tur så kan man då få se björn utan att ge sig ut i skogen på "björnspaning". Dessutom är sannolikheten att träffa på en björn i skogen mycket liten då de har full kontroll på var vi rör oss i skogen och håller sig på behörigt avstånd.


Bävervägen genom Norråker

Här kommer vi från söder in i Norråker via Bävervägen.


Idestugan

Här är Idestugan med turistinformation, bokning av camping på Bäverkampen, samt möjlighet att köpa hemslöjdsprodukter.


Norråkers Handel

Norråkers handel, den nya affären för dagligvaruhandel.Verksam sedan hösten 2005 då konsumbutiken lades ned.


Preem Norråker

Vid Preem i Norråker kan du förutom köpa bränsle, även köpa livsmedel, köpa fiskekort samt viss fiskeutrustning,och dessutom få ett och annat fisketips.


Övre Tåsjödalens Utpost

Här är Övre Tåsjödalens Utpost, med möjlighet att köpa mat eller en fika .


Storstuga på Bäverkampen

Storstuga på Bäverkampen. Här finns det några rum med sängar, dusch och tvättmöjligheter samt ett kök med möjlighet att laga mat. Det finns även fler stugor som kan bokas för logi, samt möjlighet till husvagnscamping för den som har husvagn.


Skogskojan vid Bäverkampen

Skogskojan inom Bäverkampens område.


Lillstugan vid Bäverkampen

En lite mindre stuga vid Bäverkampen.


Stugor vid Bäverkampen

Sommaren 2010 utökades Bäverkampen med ytterligare 5 stugor med kök och sovrum.


Husvagnsparkering

Nyanlagd husvagnsparkering vid Bäverkampen sommaren 2010. Den tidigare husvagnsparkeringen låg tidigare där nu 5 stugor uppförts.


Dansbana vid Bäverkampen

En liten dansbana finns inom Bäverkampens område.


Småbåtshamnen

Intill Bäverkampen finns det en småbåtshamn.


Badplatsen

Intill Bäverkampen finns det en badplats.


Tennisbana

Precis intill Bävercampen ligger det en tennisbana med plastunderlag.


Norråkers skola

Noråkers skola, ritad av arkitekten Ralph Erskin. Skolan är numera nedlagd och såld.


Rastplats Storfallet

Om man åker bil längs Saxälven så kommer man till rastplatsen Storfallet, vilken ligger ca 4 km uppströms från utloppet i Tåsjön. Detta är en populär rastplats sommartid då det finns fina möjligheter att bla grilla här.


Storfallet

Här är Storfallet i all sin prakt som det kan ha sett ut innan Saxälven blev reglerad, men som det nu bara ser ut vid vårfloden i maj eller om det blir rikligt med regn under sommaren. Tyvärr för fiskets skull, så är Saxälven reglerad sedan början av 1960-talet, så det strömmar mindre vatten här när vårfloden är över. Storfallet är sommartid, då det varit varmt under en längre tid, en populär badplats. Vattnet värms nämligen upp ganska mycket då det strömmar över soluppvärmda stenar på sin väg ned till Tåsjön.


 

Vandringsleder

Den som vill prova på hur det var att kanske dagligen vandra till Gammboern, Nyboern eller Granbergbodarna för att mjölka korna och sedan vandra hem med mjölken, har möjligheten att följa de gamla stigarna för att besöka dessa fäbodar. För den mer bekväme finns det möjlighet att åka bil till Nyboern.


Fäbodstuga

Ungefär en mils bilfärd från Norråker ligger Nyboern. Här finns ett antal gamla fäbodstugor som man underhåller och reparerar. Förr i tiden när det bedrevs jordbruk, vallades korna hit sommartid. Det var då en gångväg på ca 8 km från byn. Just denna stuga står alltid öppen för besökare. Skriv gärna i gästboken om du kommer på besök.