fredag 15 oktober 2021

 

Gakkajaure 12 augusti 2013

Vädret hade under några dagar inte varit det bästa då det förekom en och annan lokal regnskur. Regnskurar som kanske inte är så tokigt för att fisken ska nappa, men inte så behagligt om man vill tillbringa en dag med fiske på fjället. Men då vädret nu under flera dagar skulle bli bättre med mindre risk för regnskurar även i fjällen kunde vi inte låta bli att göra en sista fisketur till Gakkajaure. Skulle fiskelyckan inte vara så bra denna gång, så skulle vi i alla fall ha haft en behaglig dag på fjället. Med stor sannolikhet är detta den sista fisketuren den här sommaren för min del, innan fiskegrejerna stuvas undan och packas upp igen först nästa sommar.

När vi kommit till Blomhöjden parkerar vi som vanligt bilen vid parkeringen intill ån som rinner från Jemesjaure. Då det i dag bara blir en dagstur, är packningen betydligt lättare jämfört med när vi har med oss utrustning för övernattning. Vandringen från Blomhöjden till Gakkajaure är behaglig med mulet och en temperatur på 12-13OC.

 

Gakkajaure 1 – 2 augusti 2013

Efter att ha varit inne och tittat på SMHI´s och YR.no´s hemsidor där det lovades uppehåll och varmare väder de kommande dagarna bestämde vi oss för att ta chansen att besöka Gakkajaure som ligger ca 4 km vandring från Blomhöjden, och bara är öppen för fiske under augusti månad. Väl framme vid Blomhöjden ca 9:30 var vädret mest mulet och en temperatur på ca12-13oC, en behaglig temperatur att vandra i. Efter drygt en timmes vandring var vi framme vid vår favorittältplats ute på en udde.

Gakkajaure 9 augusti 2012

Efter att ha varit vid Gakkajaure 1-2 augusti och fått riktigt bra fiskefångst i det aningen trista vädret med regnskurar under de två dagarna, kände vi att det kunde vara trevligt att få vara uppe på fjället under behagligare förhållanden, utan regn. Den 9 augusti var det därför åter dags att åka till Blomhöjden för att sedan vandra upp på fjället för en avkopplande sensommarfisketur i Gakkajaure. Detta är förmodligen den sista fisketuren den här sommaren för min del, så det gäller att utnyttja det sista av denna Jämtlandssommar innan fiskegrejerna stuvas undan och packas upp igen först nästa sommar.

Gakkajaure 15 augusti 2012

Jag hade egentligen tänkt mig att fisketuren till Gakkajaure den 9 augusti skulle vara den sista fisketuren den här sommaren för min del. Men då vädret nu under flera dagar skulle bli mycket behagligt med temperaturer på ca 20oC även i fjällen kunde vi inte låta bli att göra en sista fisketur till Gakkajaure. Skulle fiskelyckan inte vara så bra denna gång, så skulle vi i alla fall ha haft en behaglig dag på fjället. Med stor sannolikhet är detta den sista fisketuren den här sommaren för min del, innan fiskegrejerna stuvas undan och packas upp igen först nästa sommar.

 

Gakkajaure 1 – 2 augusti 2012

Efter att ha varit inne och tittat på SMHI´s och YR.no´s hemsidor försökte vi bedöma hur vädret skulle vara de närmaste dagarna i början av augusti. Vi ville nämligen gärna ta chansen att besöka Gakkajaure som ligger ca 4 km vandring från Blomhöjden, och bara är öppen för fiske under augusti månad. Det såg väl inte allt för lovande ut vad gäller vädret om man ville ha det gemytligt uppe på fjället. Prognoserna visade nämligen att det skulle vara risk för regnskurar både den första och andra augusti. Då vädret i Norråker var halvklart och uppehåll, bestämde vi oss till slut att åka upp till Blomhöjden för att sedan vandra upp på fjället för en avkopplande sensommarfisketur i Gakkajaure. Vädret i Blomhöjden var tyvärr inte lika trevligt som i Norråker. Regnskurar drev in med västliga vindar. Vi avvaktade därför en stund innan vi slutligen bestämde oss för att ändå ta på oss regnkläder och börja vår vandring upp mot Gakkajaure. Efter nästan 1,5 timmes vandring i lätta regnskurar var vi sedan äntligen strax efter 14-tiden framme vid vår favorittältplats ute på en udde.